#1 2009-06-23 19:50:07

Azurix

Użytkownik

919357
Punktów :   

Elf Ball

Przedstawiam spis Elf Balla, jaki stworzyłem:

Creatures:
4x - Lys Alana Huntmaster
4x - Timberwatch Elf
4x - Llanowar Sentinel
4x - Priest of Titania
4x - Elvish Visionary
4x - Coiling Oracle
4x - Birchlore Rangers
4x - Nettle Sentinel

Enchantments:
4x - Elvish Guidance

Sorceries:
4x - Distant Melody
(2x - Fireball)

Lands:
4x - Tranquil Thicket
4x - Terramorphic Expanse
7x - Forest
5x - Islands
(1x - Mountain)
(1x - Swamp)

(2 Fireballe oraz Mountain i Swamp, są tu dodatkowo i dają opcje na drugi Win Condition lub dla kart na Boardzie. Bez nich, deck zawiera 60 kart)

Testowałem go, ale ma pewne niedociągnięcia. Ma ktoś może pomysł, jak można by go zmienić, aby był bardziej Stabilny i nie składał się od pierwszego lepszego Mass Removalu, których ostatnio jest coraz więcej ???? ;]

P.S. :

Brzoza, wszystko sobie rozplanowałem i ułożyłem na Wizardzie. Ta wersja Elf Balla jest w stanie zadać w 2 turze 402 obrażenia, a w 3 turze 616 obrażeń do Opponenta za pomocą Fireballa. Możliwe, że istnieją jeszcze bardziej "optymalne" rozdania, bo aby dojść do równie imponującego wyniku, jest kilka możliwości i wcale nie jest to niemożliwe, choć graniczy z Cudem, tak jak i 1 turowy Win Stormem. Jeśli nie wierzysz, to pokaże ci jak się spotkamy .

Ostatnio edytowany przez Azurix (2009-06-23 21:48:51)

#2 2010-02-23 09:02:11

ślivek

Użytkownik

Punktów :   

Re: Elf Ball

będę trollem i napiszę że wrap in vigor jest git xP savujesz wszystkie ludki jeśli cię massy aż tak bolą, swoją drogą wiem że to stary post ale dlaczego tym nie grywasz? ostatnio raczej nie ma masy rzeczy grających co ci składają tak łatwo tego decka co nie? deck jest dobry, kręci się szybko a nawet jak nie dokręci do killa jakiegoś ala fireball (rolling thunder) to bardoz szybko sypiesz z ludziów.. może czarny dla jakiejś wracajki grobowej masowej? manę masz raczej i szybko wysypiesz się po raz drugi także jak sobie wrócisz ludki

no to udzieliłem odpowiedzi z opóźnieniem tak mniej więcej 8 miesięcznym ]:->

#3 2010-02-23 18:37:52

Azurix

Użytkownik

919357
Punktów :   

Owszem, swego czasu grałem tym deckiem. Może najdzie mnie ochota i znów się zabiore za Elfy, ale jak narazie preferowałem inne talie. Napewno nie przecze, że jest to słaba konstrukcja i nie musi koniecznie zabijać Fireballem

Ostatnio edytowany przez Azurix (2010-02-23 21:49:57)

#4 2010-02-23 21:34:25

wloczykij

Użytkownik

3041455
Punktów :   

"że jest to słaba konstrukcja, bo nie musi koniecznie zabijać Fireballem" - czyli jakby polegała  na fireballu to byłaby do solidna konstrukcja? o.O (prawo zaprzeczenia implikacji ;d)
a bardziej serio - to chyba dobry deck, powinien miec dobrze z MUCem ;d

Stopka forum

RSS